Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Bullermyrens IK U-lag

Följ

U-lag

Följ oss för uppdateringar
Följ
Bullermyrens IK
Fotboll
U-lag
Tabell
Lag M V O F P
1 Bullermyrens IK 15 4 2 9 14
2 IFK Hedemora FK 3 2 1 0 7
3 Leksands IF FK 3 2 1 0 7
4 Ludvika FK 3 2 0 1 6
5 Smedjebackens FK 3 2 0 1 6
6 Korsnäs IF FK 3 1 0 2 3

Match

Bullermyrens IK

1 - 4
Skvalet Plan 1
14 maj 2017
16:00

Leksands IF FK

Referat

Referat: Bullermyrens IK - Leksands IF FK

Premiär på Skvalet i serien för året och Leksand stod för motståndet. Det kändes som att vi hade bra fokus vid samlingen och under uppvärmningen. Perfekt fotbollsväder med 15 grader och lite duggregn i luften. Planen på Skvalet har sett bättre dagar och kommer att bli betydligt bättre under säsongen, men vi gick ut med inställningen att rulla boll ändå eftersom det är så vi vill spela.

Första 10 minuterna rullade vi boll och spelet var för det mesta på Leksands planhalva. Dock kändes det farligare när Leksand kontrade än när vi hade bollen på deras planhalva. Framförallt hade vi problem på vår högerkant med Leksands snabba vänsterytter. Det kändes också att vi genom hela matchen hade dålig synk i backlinjen och stora brister i vår kommunikation på planen. 0-1 kom efter att både ytterback och mittback gått på samma boll vid ett inkast och när nicken dessutom gick rakt in i planen istället för bort från den farliga ytan blev det ett stort hål som Leksands forward kunde kliva fram i och placera bollen förbi Linus in i mål. Vid ett par fina hörnor från Alex hade vi lägen där bollen damp ner i straffområdet, men vi var inte tillräckligt heta i de situationerna eller tillräckligt kyliga för att få till några farliga avslut på mål. Det kändes redan där att vi hade en sådan dag där vi inte fick studsarna med oss.

Efter det fortsatte spelet ungefär likadant, enda skillnaden var att Bullis blev mer och mer stressade med boll eftersom det var dålig rörelse utan boll och få enkla spelbara alternativ fanns för den spelare som hade bollen. Vi hamnade felvända på mittfältet alltför ofta och blev av med bollen i fel lägen på grund av att vi inte hjälpte varandra tillräckligt.
Efter en hörna med knappa fem minuter kvar blev 6-7 man i eget straffområde bolltittare och glömde totalt bort markeringen i bortre delen av straffområdet. En skicklig nedtagning av Leksandspelsren med ansiktet gav ett friläge och 0-2 precis före paus.

Vi gick in i paus och gjorde ett par ändringar inför den andra halvleken. Viktigt att stänga vår högerkant på ett bättre sätt än i första och försöka få igång vårt eget spel mycket bättre.

Tyvärr blev andra halvleken inte mycket bättre. Vi gjorde det bra inledningsvis, men allt eftersom målen uteblev blev vi mer och mer stressade med boll igen och föll in i Leksand spel med mycket långbollar och mer kamp än spel. Vi hade två jättelägen där Mostafa och Kim borde ha fått nicken innanför målramen på två fina inlägg, men närmast var Kim där bollen tog i överkant på ribban. Utdelning på något av de lägena hade säkert gett en positiv skjuts och mer energi i laget.

När vi sedan med 12 minuter kvar flyttade upp Kim från mittback till forward och spelade med trebackslinje tappade vi markeringen på en rensning från Leksands backlinje som blev till ett friläge där Linus hamnade på mellanhand och Leksands forward kunde lobba in bollen på halvvolley till 0-3. Leksand gjorde sedan 0-4 efter en nick i ribban på en frispark från kanten där man hade flytet att bollen hamnade perfekt på foten på en av deras spelare som kunde dunka in bollen i mål. Är man hetare så hamnar man oftast rätt i sådana lägen och har det extra flytet. Leksand kunde även ha gjort ett par mål till på kontring när vi flyttade upp på slutet, men vi lyckades med tur och skicklighet avvärja.

Med 3 minuter kvar fick vi en frispark utanför straffområdet och skickade upp vår målvakt för dagen Linus "Chilavert" som säkert tryckte in bollen i mål förbi muren lågt i målvaktens högra hörn. Efter det hände inte så mycket mer innan domaren blåste av matchen.

Vi gratulerar Leksand till segern och till att de fick matchen dit de ville. Det blev mycket kamp och de fick nytta av sina snabba omställningar alldeles för ofta. Vårt eget spel tog ett kliv tillbaka jämfört med vår andra halvlek i Smedjebacken. Vi kommer inte alls upp i den nivå vi kan ha i vårt kollektiva spel (både försvarsmässigt och anfallsmässigt) och det finns även flera spelare som individuellt har långt kvar till sin högsta nivå. Resultatet är inte mycket att säga om, Leksand gjorde det bättre än oss även om vi kanske borde ha spräckt nollan lite tidigare i matchen. Vi får träna bra under veckan och sedan har vi en ny match att se fram emot i Hedemora nästa söndag.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Abdalla Dahaa Shiiq 1 0 0 0 0 0
Alexander Karlsson 1 0 0 0 0 0
Carl Norberg 1 0 0 0 0 0
Carl-William Lindkvist 1 0 0 0 0 0
Edwin Hajric 1 0 0 0 0 0
Kim Larsson 1 0 0 0 0 0
Linus de la Waux 1 0 0 0 0 0
Lukas Brånn 1 0 0 0 0 0
Mattias Wängermark 1 0 0 0 0 0
Mohamed Abdirahman Mohamed 1 0 0 0 0 0
Mohammad Mahdi Hajizada 1 0 0 0 0 0
Mostafa Mohamadi 1 0 0 0 0 0
Simon Isaksson 1 0 0 0 0 0
Tim Lind 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Linus de la Waux 1 1 0 0 4 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

tis 8 aug 2017, 18:30 Leksands IF FK - Bullermyrens IK 2 - 1
sön 27 aug 2017, 16:00 Bullermyrens IK - Leksands IF FK 1 - 1